Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mert mindenkinek jogában a boldogság... ;)

Teremts rendet az életedben

Találd meg a kreativitást Önmagadban és kezdj teremteni: Szvádiszthána Csakra - Szakrális csakra

2017. január 16. 13:34 - Csino85

Üdv Ismét! :)

 

szexcsakra.jpg

Az apró karácsonyi szünet után folytatom a bejegyzéseket a csakrákon keresztül sorban, hogy mind jobban megismerjük önmagunkat és működésünk miértjeit. Ma a szakrális csakrával fogunk ismerkedni, a szakirodalmak itt is kisebb eltéréseket mutatnak ennek a csakrának az elhelyezkedésében, de a legegyszerűbb meghatározás segít talán a legtöbbet mindenkinek, a köldökünk alatt két-ötujjnyival a nemi szervek tájékára helyezhető. Ez a csakránk a víz eleméhez köthető, élettanilag itt történik a nedvek elengedése. Fizikálisan ide tartoznak a nemi szervek, prosztata, húgyhólyag, húgyvezeték, vesék, vékonybél és a folyadékok: vér, nyirok, emésztőnedvek, nőknél a menstruációs váladék, férfiaknál a sperma megfelelő termelődéséért felelős ez a csakránk. Ez a csakránk felelős továbbá a fajfenntartás ösztönéért is, illetve nagyban befolyásolja teremtő erőnket, kreativitásunkat, bár ezen a helyen még mindig az ösztön áll a főszerepben. Azt hiszem ez után már meg sem kell lepődni, hogy ez a csakra  felelős a szexuális vágyainkért is, más örömigényekért, melyek vágy formájában jelentkeznek, illetve ennek a csakrának a harmonizálásával érjük el azt is, hogy sikeres legyen a párkapcsolatunk illetve más emberi kapcsolataink. Azért is fontos, hogy harmonikus működést tudjunk biztosítani a szakrális csakránk számára, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a lehetőségek és a vágyak között. 

 viz.png

Nos nézzük meg hogyan is tudjuk a vágyott harmóniát megteremteni. Szvádiszthána csakrának is van egy mantrája: VAM, ezt a hangot rezgetve máris el tudjuk indítani a pozitív változásokat, az egyensúly irányába való billenést. Magamból kiindulva én azt javaslom, hogy határozd el magad és gyakorold egy hónapon át minden nap a mantra rezgetését hosszan, az ismétlés számot mindenki magának határozza meg, bár ha most barátkozol még csak a mantrával kezd a 11szeri recitálással*.  Nagyon szeretem ezt a mantrát is, ha funkcionalitását nézzük bármilyen női szervi problémánál ajánlott a rendszeres használata, vagy ha az ember lánya a párjára szeretne hangolódni abban is sokat tud segíteni. Személy szerint én a folyamatos gyakorlás alatt azt tapasztaltam, hogy nyugodtabb vagyok, ritkábban ragad magával a düh, harag vagy a félelem érzete (ezek az alacsonyabb rendű érzelmek szintén itt bújnak meg). Illetve, ami még meghatározó, és ezt azóta is tapasztalom, hogy amikor a mantrát recitálom aznap valahogy könnyebben szót értek a környezetemmel. Szóval röviden és tömören, ha használod a mantrát nem csak magad, de mások életét is megkönnyíted. :) 

egyutt.jpg

De viccet félre téve, komolyan el kell gondolkodnunk, hogy az emberi kapcsolataink alakulásában minden esetben - kivétel nélkül - mi is legalább annyira felelősek vagyunk, mint a másik fél. Ha ezt a tézist elfogadjuk, akkor már az sem áll távol tőlünk, hogy ha javítani akarunk kapcsolatainkon, akkor elsősorban önmagunk állapotán kell javítanunk. A második csakrából megkapjuk az erőt a másokkal szembeni tisztelethez és megbecsüléshez, mely szintén a kapcsolataink javulásához vezet. Ez a csakra a teremtő férfi energia és a befogadó, biztonságot adó női energia találkozási helye. Itt lakik a kreativitásunk illetve a pénzhez fűződő viszonyunk, amelyek kihatással vannak a mindennapi életünkre. A mantra mellett az ászanák gyakorlásával érhetjük el a harmóniát ezen a területen mind fizikális mind lelki síkon. 

Kedvenc ászanáim melyek segítenek a szakrális csakra egyensúlyának megtartásában vagy helyreállításában:

Páda-hasztászana - Kezek a lábhoz, nekem ez a pozíció amellett, hogy igen erőteljes a lazaság érzését is biztosítja. Tádászanából indulunk, majd a karokat magasba emelve egyenes háttal hajolunk előre úgy, hogy a karokkal végig nyújtózunk. Ha nagyon feszül a láb akkor hajlíthatjuk, de arra mindig figyeljünk, hogy a hasfal és a hát nyújtva maradjon. Olyan mélyre kell hajolnunk amennyire csak lehetséges - de a nem ártás elvét tartsuk mindig szem előtt. Majd a tenyerünket helyezzük a talpunk alá, így érve el a pozíció teljességét. A légzésünkre figyelve a feszülő izmokat el tudjuk lazítani. Nekem ez az ászana a teljességet is jelképezi, a harmóniát a körkörös áramlást. 

padahasztaszana.jpg

Bhudzsangászana - Kobraállás, ez a pozíció energetizálja a méhet, a petefészket, enyhíti a menstruációs és nőgyógyászati rendellenességeket. Mindemellett pedig egy gyönyörű pozíció, ami segít a helyünkre kerülni, már a mozdulat is kiemelkedéssel jár együtt ami az önbecsülésünkre igen jótékony hatással van megfigyelésem szerint. Az ászanát hason fekvésből indítjuk, úgy hogy a homlok a talajon van, kéz ujjai a vállcsúcs alatt helyezkednek el, miközben a karokat hajlítjuk. a lábak nyújtva a talajon egymás mellett zárva, amire fontos, hogy figyeljünk, hogy a medence billenése itt is meg kell, hogy legyen. Belégzéssel indítom a mozdulatot, a tenyereket a talajba nyomva megemelem a fejet majd a mellkast úgy, hogy a szeméremcsont és a lábak a földön maradnak. Megfigyelem az áramlást, ahogy kihatással van a kettes csakrára majd nagyon finoman engedem vissza magam hason fekvésbe. 

bhudzsangaszana.jpg

Sasánkászana - Holdpóz, igazi pihentető pozíció. A pozíció kiindulása térdelőülésből történik, majd belégzéssel megemeljük a mellkast, hasfalat megnyújtjuk és hosszan előredőlünk a kilégzés alatt. Ezt az ászanát szeretem hosszan kitartani, légzésközben bele lehet még jobban nyújtózni a pozícióba és ez az érzés számomra nagyon pihentető. A medence területének nyomásával illetve a hasfal folyamatos nyújtásával aktivizáljuk a szakrális csakra területét, így szerintem különösen jó ez a pozíció bármilyen nőgyógyászati probléma kezelésére. 

 

 nyul-poz1.jpg

Azt hiszem most már csak arra várnak a gyakorlatok, hogy kipróbáljátok őket!

Szépséges hét kezdős napot Nektek!

Csino

 *recitálás jelentése: folyamatos ismétléssel emelkedett hangú szövegmondás, átmenet az ének és az emelkedett szöveg között.

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jogabanaboldogsag.blog.hu/api/trackback/id/tr7312128147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása