Mert mindenkinek jogában a boldogság... ;)

Teremts rendet az életedben

Meditáció lépésről lépésre - 1. rész

2017. április 05. 12:06 - Csino85

Akkor most vegyük sorra, hogyan is tudod hozzásegíteni magad az előző blogban említett nyugalomhoz, ami töltőként szolgálhat felgyorsult világunkban. 

nyugalom_a_szeretetben.jpg

Első lépésként határozd el magad, találd meg azt a napszakot amiben legalább 10 percet magadra tudsz szánni. Itt most tisztázzuk, hogy mit jelent a magunkra szánt idő: először is meg kell szabadulnod erre a 10 percre a műszaki kütyüidtől, kapcsold ki, de legalább némítsd le a telefonodat, ha van vezetékes telefon azt is érdemes az elején félre tenni. Mindenféle pittyegő, figyelemfelkeltő hangot okozó eszközt(tablet, laptop, számítógép, stb.) legalább némíts le, az elején ezek a hangok elterelik a figyelmed és az agyalás irányába fordítanak. A magamra szánt idő tehát azzal kezdődik, hogy nem hagyom, hogy a külvilág elterelje saját magamról a figyelmemet, ha hiszitek, ha nem ez nehezebb, mint hisszük.

Második lépés, ha megszületett az elhatározás, találd meg azt a testhelyzetet, amelyben kényelmesen tudsz ülni egyenes gerinccel. Ez azért fontos, hogy az energia áramlása akadálymentes legyen, szóval ha most a kanapé kedvenc sarkába kuporodtál, kelj fel onnan, és válaszd ki az alábbi minták közül az egyiket.

- Szukászana - könnyű ülés

sukhasana.png

 

- Széken ülve is meditálhatsz, ha valami oknál fogva nem tudsz a földön ülni.

meditacio-szeken-200x300.jpg

 

- Szvasztikászana - Napkereszt tartás: ez az ülés mód már kíván némi hajlékonyságot, de nagyobb stabilabb alapot kínál mint a könnyű ülés, így szilárdabbnak érezhetjük testünk helyzetét.

swastikasana.png

Természetesen más ülés forma is választható, ezek csak minták amik segíthetnek megtalálni a számodra megfelelőt. Figyelj arra, hogy a gerinced egyenes legyen, ilyenkor segíthetsz, alátámasztásokkal a térd és a fenék részénél. A popsit érdemes egy magasított párnára vagy összehajtogatott takaróra helyezni, ez is segít az egyenes tartásban. Azért, hogy az ülés általi kellemetlenséget enyhítsük a térdek alá is tehetünk támasztékot, ha szükséges.

Most pedig találd meg a hozzád legközelebb álló pozíciót. :)

Folytatás következik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogabanaboldogsag.blog.hu/api/trackback/id/tr3412402925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása