Mert mindenkinek jogában a boldogság... ;)

Teremts rendet az életedben

Önbizalom - hiszek -e magamban?

2017. október 29. 11:39 - Csino85

Mit is jelent az önbizalom? Rengetegszer dobálózunk azzal a kifejezéssel, hogy a saját önbizalmunk alacsony vagy, hogy másoknak van, de nekünk nincs. Viszont mit is jelent ez az egy szó?

images.jpg

A legkézenfekvőbb jelentése az, hogy HISZÜNK ÖNMAGUNKBAN, A KÉPESSÉGEINKBEN, A TUDÁSUNKBAN. De ha ezt a jelentést vizsgáljuk, akkor hogyan lehet az, hogy nincs önbizalmunk... miért hivatkozunk és bújunk a környezetünk, a körülöttünk élők mögé, hogy ők tehetnek erről az állapotról. A hit önmagamban nem függ másoktól, nem függhet. Egyszerűen tudom és ismerem önmagam annyira, hogy felmérem a képességeimet, nos itt rejlik azt hiszem mindnyájunk számára a lényegi információ, ismerem-e önmagam. Tudom-e azt, hogy ki vagyok és merre tartok? Önmagam megismerése, kiismerése nem egy egzakt tudomány, nem valami misztikus dolog... csupán figyelem, melyet magamra fordítok. Ennek a figyelemnek rengeteg útja van, az egyik ilyen általam kedvelt lehetőség a meditáció, és a relaxáció, ugyanis ezen ténykedések alatt meg tudom teremteni az ÉN IDŐT, ami segít az előrelépésekben önmagam irányába, hogy tudjam valójában mire is vágyok az életemben, és így abba az irányba tudjam venni az utamat.

onbizalom.jpg

Szóval Mindenki számára van egy jó és egy rossz hírem - ki melyik oldalát szereti nézni a dolgoknak - az önbizalmam állapotáért én magam vagyok felelős, ha nem hiszek magamban az ugyanúgy az én döntésem, mint az, ha HISZEK MAGAMBAN.

Ha szeretnéd egy közös meditáció segítségével megtalálni a benned lévő bizalmat, várlak szeretettel a következő meditációs időpontomon

confidence.jpg

Szépséges napot,

Vera

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogabanaboldogsag.blog.hu/api/trackback/id/tr6513114058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása