Mert mindenkinek jogában a boldogság... ;)

Teremts rendet az életedben

Hangolódj magadra a meditáció segítségével

2017. október 13. 11:40 - Csino85

A meditációnak sok áldásos hatása van, ha valaki rendszeresen gyakorolja. Itt most nem arra kell gondolni, hogy napi három-négy órát mindenféle kitekeredett pozícióban ülve kell kiüresíteni a buksink minden gondolatát, bár ha ez megy akkor meg kell említsem ritka szerencsés alkat vagy, vagy rengeteg gyakorlás áll már mögötted. :)

meditation-techniques-bodhi-tree.jpg

A meditációra többek közt úgy is gondolhatunk, mint egy kapura, mely megnyitja az önmagunk felé vezető utat. Képzeld el, hogy a mindennapi rohanás mellett, meg tudod találni azt a nyugvó pontot, mely igazi biztonsággal és harmóniával tölt el, és ehhez semmi másra nincs is szükséged, csak arra, hogy időt adj magadnak a pihenésre. A pihenés által pedig az elménk olyan helyekre tud elkalauzolni, melyekről ez idáig nem is sejtettük, hogy bennünk vannak. A meditációnak napjainkban rengeteg fajtája van, és mindenki meg tudja számára találni a megfelelő formátumot, a lényeg tényleg a rendszerességen van. Hiszen biciklizni se úgy tanul meg az ember, hogy egyszer felül és onnantól már tud is, hanem gyakorol, míg eléri a számára kívánt eredményt, ami azt hiszem a példám esetében a folyamatos haladást eredményezi. :)

Fontos, hogy a lelkiállapotod megfelelő legyen a meditáláshoz, és ne dühtől/negatív érzelmektől vezérelve ülj le ellazulni - bár tény, hogy van amikor már a meditáció képességével meg tudjuk nyugtatni magunkat, viszont ehhez is az kell, hogy gyakoroljunk. 

A meditálásod során hangolódj önmagadra, a legkönnyebben ezt a légzésed megfigyelésével érheted el. Amikor kellőképpen sikerült fókuszálnod lassan engedd el a légzés megfigyelését, és kezd ellazítani a fizikai tested, haladj lentről felfelé, vagy fentről lefelé testrészről testrészre. Ahol nagyobb feszültséget érzel ott időzz el és képzeleted segítségével lélegezd át az adott területet - ez annyit tesz, hogy pl a nyaki részt feszültnek érzed, akkor figyelmedet oda irányítva egy mély lélegzettel gondolati síkon eltávolítod a feszültséget. Ezt akár többször is ismételheted. 

Amikor végig haladtál a teljes testeden pihenj meg és add át magad a pillanatnak, figyelj magadra! :)

den-meditation-retreats.jpg

 

Ha szeretnéd kipróbálni a meditáció közösségi erejét várlak csoportos meditációimra, hogy együtt éljük meg a pillanatot! Az oldalamon megnézheted az időpontokat is.

Szép napot,

Vera

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogabanaboldogsag.blog.hu/api/trackback/id/tr3712966781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása